Powered By Blogger

zondag 20 februari 2011

memoborden

We hebben vandaag een heerlijke middag gehad. Mijn 2 dochters en schoondochter en ik hebben vanmiddag memoborden gemaakt. Alleen mijn oudste dochter heeft een beeldje gemaakt van paverpol.
Maar wat een zooi heb je door heel je huis met knutselen. Een breiwerk is toch een stuk simpeler.

Alle lappen en lintjes zijn uit de kast gehaald.
 De tafel was eigenllijk veel te klein.

Maar reuze gezellig! En dit zijn de resultaten.



Deze was nog niet helemaal droog, en wordt nog wit geverfd.


En ik moet de knopen er nog opnaaien.

Ondertussen zat kleindochter Jordan mijn koffie op te drinken. En had de laarzen van tante Wendy aan.

donderdag 17 februari 2011

Even iets anders

Op het moment dat ik lekker zit te neuzen door al die blogs, kom ik regelmatig dingen tegen die ik gewoon ook even wil proberen, zoals dit telefoon hoesje wat ik tegenkwam bij de haakmand. Ik vond het zo grappig. En leuk om in 1 avondje te haken.                                                       


Net als deze pannelappen die ik tegenkwam bij made by mriek. Ik kon het niet nalaten om ze ook te maken. Echt een leuk klein project voor tussendoor.

Deze wol had ik o.a. bij de schapenkop gekocht in nieuwpoort. Ik heb de deken zien liggen in de winkel, en die was ontzettend mooi. Maar anders had ik het niet in mijn hoofd gehaald om deze wol te kopen. Als je er al naar kijkt dan breekt het af. De kleurverloop is erg langzaam zodat de kleur op den duur mooi in elkaar overloopt. Ik brei hem op nld nr 6, dus lekker grof, en dan zet ik 50 steken op. De wol moet je dubbel breien, 1 draad vanbinnen uit en 1 draad van de buitenrand. Het opzetten is een drama, omdat de draad zo snel breekt. Maar eenmaal gebreid, is hij best stevig.

woensdag 2 februari 2011

groninger meebreideken




Zo nog wat blokken gebreid, En nu heb ik ze op de foto, en dan zie ik me daar een fout in het midden van het 3e blok. Balen zeg, moet ik hem uithalen. Vreemd eigenlijk dat je dat op de foto moet zien, en niet als je zit te breien. Nou ik ga eerst wat blokken breien voordat ik hem over ga doen. Uithalen is volgens mij geen optie voor een ajourpatroon. snik