dinsdag 5 februari 2013

gehaakte sprei

Ik ben nu bij de 3e rand van het sprei. Het lag even stil omdat ik op mijn katoen zit te wachten. Ik wist dat door de feestdagen er een vertraging kon zijn. Maar dat ik 8 weken op katoen moest wachten wist ik niet. Ik ben ondertussen al 6x naar de winkel geweest om te vragen of het er al was, en of ze het niet vergeten was te bestellen. Ze zei dat het moeilijk was een leverancier te vinden die het nog had. Gisteren dacht ik opeens, ik bestel het zelf wel. Ik vind het wel lullig omdat zij het nu voor niks besteld. Maar via internet heb ik het morgen in huis en kan ik gewoon verder. De bollen waren zelfs een euro goedkoper, Dus zelfs met verzendkosten ben ik nog goedkoper uit. Ik weet nu dat ik voortaan wel gelijk zelf bestel, dan zit ik niet met een rot gevoel, dat zij straks met die bollen zit die ik niet meer ga halen. Maar ik wil gewoon verder voordat ik hem aan de kant gooi, omdat het allemaal te lang duurt, nu kan ik lekker verder.
Mijn collega wilde nog zo'n mutsje hebben voor haar kleindochter. Ik heb maar even een pop gebruikt voor de maat. Iets groter dan een tennisballetje, maar hij was toch nog te groot. Het babytje weegt nu wel 800 gram gelukkig, dus bijna een half pond gegroeid. Jippie.
Ik was ook nog aan een prachtig borduurwerk begonnen, maar ik ben zo dom geweest om niet te tellen, ik kom nu 40 steken tekort. Dus opnieuw beginnen. grrrrr. Zo stom ben ik nu nog nooit geweest. Zit allemaal niet mee de laatste tijd.
Deze col heb ik nu eens voor mezelf gehaakt. Ik was in een superleuke handwerkwinkel in poeldijk. Tante Toos. Klinkt oud, maar een supervlotte jonge meid. Topbaan in het bedrijfsleven, en doet dit als ontspanning ernaast. Ik was op slag verliefd op deze wol. en toen ik de prijs hoorde nog meer;) 1 euro een bolletje. Super, ik ga er zeker nog eens terug. Het patroon heb ik van you tube geplukt.

5 opmerkingen:

mery zei

ben ook begonnen met het sprei, zo gauw ik een stuk af heb laat ik het zien op mijn blog ,ik vind het leuk om zo samen met iets bezig te zijn, hoop dat er nog meer zijn die het sprei haken ,en dan af en toe even laten zien hoe ver ze zijn, succes met het sprei. gr mery

Creative Chaos zei

Jeetje wat een werk die sprei !! Maar gelijk heb je , 8 weken wachten op een bestelling is belachelijk, zou ik ook niet doen !!
de kleurtjes van je col zijn beeldschoon, en je borduurwerk trouwens ook ..... uithalen dus :-))
liefs, Pat

Creative Chaos zei

Ja, sinds ik geen peukies meer rook voel ik me een stuk beter en heb veel meer zin in handwerken... nu maar hopen dat ik dat volhou !:-))
Uithalen is rotwerk, maar het loont de moeite , je moest es weten hoeveel ik op dat tasje van jeanny uit heb moeten halen ..... dat komt ervan als je spannende films kijkt onder t borduren , haha

knuffies, Pat

mery zei

als je een baan helemaal af hebt wil je hem dan laten zien ,zodat ik even kan kijken of ik goed zit gr mery

mery zei

hoi Meijra heb het nu verandert als het goed is kun je me nu emailen ,ik zie bij jou ook geen email op je blog ,als je en duidelijke foto stuurt kan ik wel een beetje zien of het goed gaat ,zou het heel fijn vinden gr mery