zaterdag 29 januari 2011

blokken 5, 6 en 7

Blok 5 is een poes. Erg makkelijk te maken gelukkig.

Dit patroon kon ik niet, maar het lijkt moeilijker dan het is. Eigenlijk vond ik het wel leuk om te doen, omdat het voor mij de 1e keer was dat ik zo'n patroontje heb gemaakt.


En dit patroon was bagger. Bah, ik weet nu zeker dat ik nooit geen noppen meer maak. 40 stuks, er kwam geen eind aan. Gisteren zeker 4 uur aan zitten breien.
Op naar de volgende blokken:)

6 opmerkingen:

Miriam zei

Hoihoi, je schreef op m'n blog dat je de afghan Arsenic and Old Lace zo mooi vind maar dat het engels je belemmert. Op het blog 'de handwerktuin' staat de vertaling naar het nederlands, trek je breinaalden maar tevoorschijn dus :)

Groetjes
Miriam

Hetty zei

Hoi Meijra.
Ze zijn heel mooi hoor,de noppen viel dan heel erg tegen maar ze staan er mooi op.
Ik ben even gestopt vanmiddag even mijn ogen er vanaf.
Straks maar eens weer proberen,
De steken 2 recht begin ik wel mee.
Groetjes Hetty.

Guusje, zei

Wat een mooie blokken heb je gemaakt. De meebreideken heeft heel veel mooie blokken weet ik nog. Leuk dat je er ook aan begonnen bent. Veel plezier met de volgende blokken.

Jenny zei

Mooi hoor, ik ben zelf niet zo'n breiwonder, heb er zelfs een hekel aan maar vindt je patroontjes wel erg mooi, vooral die noppen lap.

Succes, groetjes Jenny

Laura zei

Prachtig Meijra, je werk met de noppen was het wel waard.
Ik ga er zo weer mee aan de slag..
Succes met het volgende blok.

Liefs Laura

Miriam zei

Je vroeg op welke naalddikte de Arsenic and Old Lace gemaakt wordt:

Dat ligt natuurlijk aan het garen, ik heb gekozen voor Bergere de France Sport (Worsted/10Ply (9 WPI)) en ik brei met naald 4,5. Ik heb dan 3020 meter nodig volgens het patroon máár ik koop altijd een bolletje of wat extra.

Groetjes
Miriam