vrijdag 6 januari 2012

zwarte sjaal en HexiPuffs

Jullie weten nog wel die 2 rose sjaals die ik gemaakt had. Mijn schoondochter  vroeg of ik er ook 1 voor haar zus kon breien want die was er helemaal weg van. Alleen wilde ze hem in het zwart. Dus ik naar de stad om wol te kopen, en in 3 avondjes was hij af. Dezelfde week nog meegegeven aan mijn schoondochter. Maar ik heb eigenlijk nooit meer gehoord of dat hij goed was. Het komt best een beetje vreemd over.
En deze hexipuffs vind ik ook wel grappig, die kwam ik tegen op een blog, en nu blijkt dat er op raverly http://www.ravelry.com/groups/366-puffs-in-2012  begonnen is met een Kal, elke dag een puff breien zodat je aan het eind van het jaar 366 stuks hebt voor een dekentje. Nu kon ik nergens de beschrijving vinden, behalve dat je hem kon kopen voor 5 euro. Dat vind ik een beetje teveel voor zo'n simpel patroontje. Dus ik heb 10 steken opgezet en ik meerder iedere 2e nld tot ik 20 steken heb, dan minder ik weer tot 10 steken. Dit herhaal ik nog een keer, dan klap ik hem dubbel en vul hem met die zachte vulling.
Nu brei ik met dunne garen, dus ik  probeer er elke dag 2 te breien. Anders krijg is ik een super klein dekentje.
Het eerste begin is  gemaakt. De foto is niet zo mooi, maar er volgen er nog wel meer.
Misschien zijn er nog meer mensen die meedoen. Lijkt me erg gezellig.7 opmerkingen:

Evelief zei

Oh vervelend wanneer dat gebeurt. Ben je druk voor anderen, niet dat je dat niet wilt, maar dan is het wel leuk wanneer je in ieder geval beloond wordt met een bedankje! Alsof je niet nog andere leuke dingen had kunnen maken in de tijd die je aan de sjaal besteedde. Wat worden die puffs leuk! Ik zie het niet zitten om mee te doen, kan nog maar net breien, maar ga zeker met je meekijken! Succes! Lfs Evelien.

Marjo zei

Dat is niet leuk, zeker als er zelfs geen bedanktje af kan ....
Ik kan me voorstellen dat je 5€ veel vind ...ik betaal sowieso niet voor patroontjes en 5€ vind ik heel veel...en je doet het goed , zonder patroon...

Liefs
Marjo

Pauline zei

Dat zal een warm dekentje gaan worden!
Jammer van de sjaal....heb je hard gewerkt om iemand een plezier te doen en dan hoor je niks, maar wie weet, er kan een reden voor zijn he...ook al kan ik die niet bedenken.

Saskia zei

oooooo dat is zo frusterend, als je dan niks meer hoort. is toch een kleine moeite om even een reactie te geven denk ik dan. ik heb het ook al zovaak gehad.

leuk idee dat deken, veel maak plezier!

Conny's Cottage zei

ha wat leuk. Vandaag heb ik er ook van gehoord.Een een kennis van me doet in der dat elk dag zo een hexagon brijen.Erg leuk bedacht.

groetjes Conny

Veel plezier met je project!

Hallo Peetje zei

leuke puf deken, helaas heb ik al een heel lijstje om af te werken. wel jammer dat je niets meer gehoord heb van de sjaal, zou wel netjes zijn vind ik. Misschien gewoon eeNS vragen ;-) en is je schoonzus het vergeten door te geven

Annelein zei

Wat een leuk idee! Breien en quilten in één...