donderdag 3 januari 2013

gehaakt sprei en gehaakte muts


Onlangs had ik bij de action dikke wol gehaald voor nld nr 7. De wol was heerlijk zacht, en ik had er sjaaltjes voor gebreid voor de meiden. Jordan wilde er een muts bij met een pompoen. Dat was eigenlijk zo gedaan want zoals je ziet bestaat de must geloof ik uit 35 steken en 8 toeren. De pompoen was lastiger met zulke dikke wol. En Jordan had liever allemaal kleurtjes gehad. Maar haar moeder houdt daar niet van.  Lastig uitleggen hoor aan een meisje van 4. Want oma vindt al die kleurtjes ook best leuk.Het begin van de sprei is er. Ik heb 6 stroken van de opzet toer gemaakt. Ik moet volgende week even de rest van het katoen ophalen, dat moest besteld worden.
Dus ik ben vast met de 2e toer begonnen. Dit is een snelle en makkelijke toer. Vind het erg leuk om te maken. Jammer dat durable katoen zo stug is. Ik hoop dat het nog soepeler wordt.
 

3 opmerkingen:

Elizabeth zei

Oh..., wat mooi. Ik zit toch zo in dubio of ik met de sprei zal beginnen of niet.. Eigenlijk heb ik hem helemaal niet nodig, maar ja..
Ik brei met Durable katoen, en vind het niet stijf hoor. Maar je hebt twee kwaliteiten hè... Ik heb de goedkoopste versie. Het voordeel is wel dat er veel op een bol zit, het dubbele van Catania b.v.

Groetjes, Elizabeth

Angeline zei

Mooi,zou er zo ook een willen,wie weet begin ik er ook nog eens een keer aan!;-)

boedhalady zei

hey meijra kheb je gevonden hihihi
niet zo moeilijk he maar heb je tussen mijn favos blogs gezet
liefs anneke