maandag 4 maart 2013

Tas, en deken

Tjonge, hebben jullie dat ook, dat je als je foto's geplaatst hebt, er niks meer tussen kan schrijven. Ik zie werkelijk geen foto's meer maar allen codes. In ieder geval zag een vorige week een rag quilt voorbij komen. Ik heb al veel quilts gemaakt, maar nog nooit een rag quilt. ZOwieso heb ik nog nooit een quilt op de naaimachine gemaakt, maar voor alles is een 1e keer. Ik heb verschillende you tube filmpjes zitten bekijken om te zien hoe ze te werk gingen. Daarna heb ik allemaal blokken van 15 x 15 cm geknipt en de vulling ook geknipt zonder rand. De volgende dag alle stukken met een kruis doorgestikt en van het weekend alle banen aan elkaar. En toen, ja knippen. Tjonge wat een klus. En vooral proberen niet tever te knippen zodat je stof kapot gaat. Daarna in de wasmachine en droger om het rafelige effect te kijken. SPannend hoor. Maar het is gelukt. En mijn kleindochter vind hem mooi! En oma is nog nooit zo snel klaar geweest met een quilt..... Paar weken terug had ik een tas gemaakt volgens het patroon van lindevrouwtje, wat een ontzettend leuk werkje, je ziet de tas gewoon groeien en is makkelijk werkje en erg leuk om te maken. Mijn jongste dochter was zo enthousiast, ze nam hem gelijk mee. Op haar werk vroegen ze al of ik ze wilde maken voor de verkoop. Maar daar heb ik teveel andere dingen voor op mijn lijstje staan. Wel wil de mijn kleindochter een rose met paarse tas zoals mamma heeft en vooral veel garen met glitters en dons. Mijn oudste dochter wil graag 1 met pasteltinten. ;))

9 opmerkingen:

Pauline zei

Wat een prachtige dingen heb je gemaakt!

Boedhalady zei

wat mooi meijra

iefs anneke

Mery Kramer zei

leuk he zo makkelijk quilten ,ik zag het op de handwerk beurs in zwolle toen dacht zal ik ook eens proberen ,maar was het helemaal weer vergeten ,en zie ik dat van jou mooi hoor gr mery

angel h zei

wauwww wat schitterend mooi
quilten zou ik ook graag willen leren
naaien kan ik wel heb toen mijn kids klein waren alle kleren voor hun gemaakt tot winterjassen toe

super meis die kleuren ook helemaal mijn ding

knuff van Josee

vrouw Hommel zei

Allereerst wat een prachtige kleuren heb je gebruikt. En zowel de quilt als tas zijn super geworden. Ik heb ook nog nooit op de manier gequilt, het geeft wel een leuk effect.

Angeline zei

Ohhh super dat plaid/deken!!!en die tas...wat een prachtige dingen heb je gemaakt!

Elizabeth zei

Ik vind het quiltje zo gaaf! En hij is super goed gelukt, vooral ook zo mooi door de kleurtjes en motieven die op elkaar zijn afgestemd...

groetjes, Elizabeth

Creative Chaos zei

Pfffff wat een werk zo'n quilt , mij niet gezien , ik heb altijd knallende ruzie met de naaimachine !! :-)
Gave kleuren die tas , lijkt me ook heel leuk om te maken !!

liefs, Pat

Cattinka zei

Ich könnte hier gleich so weiter kommentieren, was für eine super Decke! Du kommt sofort auf meine Blogliste, damit ich nichts mehr verpassen kann.
LG
KATRIN W.